News
.

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Apo Lagh

Ghillie suit…ποιά είναι η ιστορία της;

Ghillie suit…ποιά είναι η ιστορία της;


Το ghillie suit είναι ένα μοναδικό είδος καμουφλάζ που έχει χρησιμοποιηθεί για πάνω από έναν αιώνα για να κρύψει τους άνδρες στο περιβάλλον τους.

Το ghillie suit ξεκίνησε στη Σκωτία. Τα πρώτα κοστούμια ghillie δημιουργήθηκαν από βοσκούς που τα φορούσαν, ενώ έβοσκαν τα κοπάδια τους.Κάθε φορά που κάποιοι λαθροθήρες ή θηρευτές πλησιάζαν, οι βοσκοί θπερίμενα κρυμμένοι έως ότου έφταναν πολύ κοντά και στη συνέχεια τους επιτίθεντο.Η ιδέα του κουστουμιού αυτού λειτούργησε τόσο καλά για τους βοσκούς ώστε ακόμη και τα αρπακτικά ζώα όπως οι λύκοι δεν τους αντιλαμβανόντουσαν και τρόμαζαν από την παρουσία τους.

Αργότερα ,κοστούμια ghillie suit παρατηρήθηκαν στα εδάφη των πλούσιων γαιοκτημόνων στη Σκωτία. Οι γαιοκτήμονες προσλάμβαναν άνδρες, γνωστούς ως Ghillies ,να περιπολούν τη γη τους και να την προστατεύουν από τους λαθροκυνηγούς και οποιονδήποτε θα τολμούσε να την καταπατήσει .Οι Ghillies θα περιμένουν υπομονετικά κρυμμένοι για λαθροθήρες και την κατάλληλη στιγμή θα τους επιτεθούν ή θα τους συλλάβουν.Η τιμωρία των λαθροκυνηγών θα ήταν σκληρή,ακόμη και αν για τους ίδιους ή τις οικογένειες του η λαθροθηρία ήταν θέμα επιβίωσης.

Οι guillies λειτουργούσαν αυτόνομα,σκληρά και χωρίς να δείχνουν έλεος σε κανέναν και για τίποτα.Ενώ προστάτευαν τη περιοχή από όλους τους άλλους,οι ίδιοι είχαν κάθε δικαίωμα να κυνηγούν και μάλιστα τις περισσότερες φορές όλο αυτό κατέληγε σε ένα παιχνίδι επιβολής μεταξύ τους.Γ ια τους guillie το κυνήγι δεν ήταν θέμα επιβίωσης…ήταν θέμα αποδοχής τους από τον αφέντη τους!!!Κάθε ένας όφειλε να πιάσει ένα ζωντανό θήραμα για τον αφέντη του.Κρυβόντουσαν ώρες πίσω από τους θάμνους και όταν το ανυποψίαστο ζώο πλησίαζε ορμούσαν και το άρπαζαν ακόμη και με γυμνά χέρια.Το μετέφεραν στον αφέντη τους ζωντανό και εκείνος με μια παρωδία κυνηγιού σκότωνε το ζώο ο ίδιος.


H πρώτη φορά που το guillie suit εμφανίστηκε στο πεδίο της μάχης ήταν στις αρχές του 20ου αιώνα. Ο κυβερνήτης στο στρατό της Σκωτίας Lord Lovat οργάνωσε δύο ομάδες από ειδικά εκπαιδευμένους στρατιώτες για την αποστολή στη Νότια Αφρική κατά το έτος 1899. Επέλεξε ο ίδιος άνδρες ,από τις ορεινές περιοχές της βόρειας Σκωτίας.Αντρες σκληροτράχηλους,με εμπειρία στην απόκρυψη και αντοχή στην ερημιά!!! Δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν ιδανικότεροι από τους Ghillies και τους βοσκούς.

Αυτοί οι άνθρωποι κατείχαν ήδη τις δεξιότητες που απαιτούσε ο Lovat και με επιπλέον εκπαίδευση θα μπορούσαν να γίνουν μια ισχυρή δύναμη. Αυτούς και επέλεξε λοιπόν!!! Αυτοί οι άνδρες υπηρέτησαν στη Νότια Αφρική και κατόρθωσαν να βελτιώσουν την αναγνώριση των δυνάμεών τους εναντίον των Μπόερς.Συνέχισαν να προσφέρουν την υπηρεσία τους στον Α ‘Παγκοσμίο Πολέμο αλλά και στον Β’ Παγκόσμιο Πολέμο.Το 1916, μια ειδική μονάδα των Ghillies του Lovat διαμορφώθηκε για να είναι μια μονάδα ελεύθερων σκοπευτών.Αυτοί οι άνδρες ήταν απαράμιλλη στην ικανότητά τους να συνδυάζουν ευφυΐα και στρατηγική .

Ήταν τόσο μεγάλη η επιτυχία τους ενάντια στον εχθρό που δημιουργήθηκε το τάγμα των Ghillies του Lovat Scout και ονομάστηκαν Lovants.Οι Lovats συνέχισαν τις ανεκτίμητες υπηρεσίες τους στο Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο κατά των Γερμανών. Ολοκλήρωσαν με επιτυχία πολλές ηρωικές αποστολές που έλαβαν χώρα πίσω από τις γραμμές του εχθρού. Οι Lovats έχουν μονάδες που συνεχίζουν να υπηρετούν ακόμα και σήμερα και εξακολουθoύν να εφαρμόσουν τις δεξιότητές τους. Εμαθαν από τις ορεινές περιοχές να είναι μια ισχυρή δύναμη οπουδήποτε στον κόσμο και αν βρεθούν.

via

Subscribe to our site via Email :
Previous
Next Post »